Columbus voor Duchenne

Columbus voor Duchenne

In september 2016 zullen Ans en Ronald namens Columbus meerijden met Duchenne Heroes om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne. Zij doen dat in het Wageningse team Stanmen.

Duchenne Spierdystrofie is een progressieve spierziekte bij (voornamelijk) jongens waarbij de spieren langzaam afbreken. Door onderzoek is er de afgelopen jaren veel bereikt op het gebied van medicatie en verbetering van zorg, de helft van de patienten wordt nu ouder dan 30 jaar. Er is goede hoop dat het onderzoek uiteindelijk zal leiden tot een medicijn tegen Duchenne, maar dat onderzoek is erg duur.

Een grote bijdrage aan de financiering van het onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie wordt geleverd door Duchenne Heroes, een loodzware mountainbiketocht van 700 kilometer door Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. Ans en Ronald zullen de volledige 7 dagen die deze tocht duurt meefietsen en daarmee 5000 euro inzamelen voor het Duchenne Parent Plan, dat het onderzoek naar de ziekte financiert. 

Speciaal voor dit doel heeft Columbus een nieuwe biologische koffiemelange ontwikkeld, Duchenne koffie. Met de aankoop van Duchenne koffie sponsort u het onderzoek naar Duchenne, want van iedere kilo gaat 5 euro naar het team. Maar u kunt Ans en Ronald ook rechtstreeks sponsoren via de website van Duchenne Heroes.

Om Ans rechtstreeks te sponsoren, klik hier.

Om Ronald rechtstreeks te sponsoren, klik hier.

Klik voor meer informatie over de ziekte van Duchenne, over Duchenne Heroes en over team Stanmen op een van de volgende links:

Duchenne.nl

Duchenne Heroes

Team Stanmen

18 januari 2016

Columbus Koffie achtergrondfoto