We gaan weer fietsen voor Duchenne

We gaan weer fietsen voor Duchenne

Na het succes van 2016 is Columbus ook in 2017 vertegenwoordigd in team Stanmen, het team dat in september 2017 meedoet aan Duchenne Heroes.

Duchenne Spierdystrofie is een progressieve spierziekte bij (voornamelijk) jongens waarbij de spieren langzaam afbreken. Door onderzoek is er de afgelopen jaren veel bereikt op het gebied van medicatie en verbetering van zorg, de helft van de patienten wordt nu ouder dan 30 jaar. Er is goede hoop dat het onderzoek uiteindelijk zal leiden tot een medicijn tegen Duchenne, maar dat onderzoek is erg duur.

Een grote bijdrage aan de financiering van het onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie wordt geleverd door Duchenne Heroes, een loodzware mountainbiketocht van 700 kilometer door Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. In 2016 fietsten Ans en Ronald de volledige 7 dagen die deze tocht duurt en zamelden daarmee 5000 euro in voor het Duchenne Parent Plan, dat het onderzoek naar de ziekte financiert. In 2017 zal alleen Ronald meefietsen, het sponsordoel is 2500 euro.

Speciaal voor dit doel heeft Columbus een biologische koffiemelange ontwikkeld, Duchenne koffie. Met de aankoop van Duchenne koffie sponsort u het onderzoek naar Duchenne, want van iedere kilo gaat 5 euro naar het team. Maar u kunt Ronald ook rechtstreeks sponsoren via de website van Duchenne Heroes.

16 februari 2017

Columbus Koffie achtergrondfoto